top of page

"Ademhaling als anker: Mijn reis naar zelfverbinding en een gelukkiger leven"

In een wereld die nooit lijkt te vertragen, is het vinden van een moment van rust belangrijker dan ooit. Acht jaar geleden ontdekte ik, te midden van een persoonlijke crisis, ademwerk als de sleutel tot zelfverbinding en herstel. Deze ontdekking leidde niet alleen tot een persoonlijke transformatie maar ook tot de oprichting van mijn praktijk; Vera Breathwork.


Gelegen in de serene natuur, is mijn praktijk een toevluchtsoord voor iedereen die op zoek is naar innerlijke rust, bewustzijn, en (her)verbinding met zichzelf door middel van ademwerk en coaching.De Kracht van Ademwerk

Ademwerk is niet zomaar een techniek; het is een brug naar een beter welzijn, zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Mijn eigen ervaring met burn-out klachten, relationele uitdagingen en herstel heeft de ongelooflijke potentie van ademwerk benadrukt als een middel voor persoonlijke groei. Nu deel ik deze kennis in mijn praktijk en tijdens workshops voor bedrijven, met als doel anderen te helpen hun leven te verrijken en zelf de controle te nemen.


Essentiële Ademhalingsoefeningen

Om je op weg te helpen, heb ik enkele eenvoudige ademhalingsoefeningen samengesteld die je kunt gebruiken om stress te verminderen, je bewustzijn te verhogen, en een gevoel van innerlijke rust te bevorderen:


1. De 4-7-8 Ademhalingstechniek

Deze techniek is ideaal voor ontspanning en het bevorderen van een goede nachtrust. Eenvoudig te volgen stappen zoals inademen voor een tel van 4, het vasthouden van de adem voor 7 tellen, en uitademen over 8 tellen, kunnen een wereld van verschil maken in je dagelijkse routine.


2. Buikademhaling

Dit is een krachtige oefening voor het verlagen van stress en het verbeteren van de concentratie. Door bewust in te ademen zodat je buik omhoog komt en uit te ademen terwijl je je buikspieren gebruikt, versterk je de connectie met je lichaam.


3. Nadi Shodhana Pranayama

Ook bekend als wisselende neusgatademhaling, deze techniek bevordert balans en kalmeert de geest. Het is een geweldige manier om evenwicht te brengen in de energiestromen binnen je lichaam.


4. Ademfocus

Deze oefening verhoogt het bewustzijn en vermindert afleiding. Door simpelweg je aandacht te vestigen op hoe je adem je neusgaten binnenkomt en verlaat, of op de beweging van je buik of borst, kun je een diepere staat van rust bereiken.


Verkenning en Zelfzorg

Het belangrijkste advies dat ik kan geven is om te onthouden dat ademwerk zeer persoonlijk is. Wat voor de één werkt, werkt niet noodzakelijkerwijs voor de ander. Ik moedig je aan om deze technieken te verkennen en te ontdekken welke het beste voor jou werkt.


Ademwerk biedt een pad naar gezondheid en naar een gelukkiger leven dat iedereen kan bewandelen. Of je nu nieuw bent in ademwerk of al enige ervaring hebt, de deur naar zelfontdekking en herstel staat altijd open. Ik ben toegewijd aan het begeleiden van individuen op hun reis naar innerlijke vrede en zelfverbinding. Ontdek de kracht van je adem, boek hier een ademsessie en laat het je gids zijn naar een leven vol gezondheid en harmonie.


66 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page