top of page

Vrouwencirkel

De vrouwencirkel is een plek waar iedere vrouw de ruimte krijgt om in veiligheid en vertrouwen haar verhaal te delen. We komen samen om te delen en te helen. 

01.jpg
Healing Stones
theepot
Schermafbeelding 2021-08-19 215309.png
Kaars in glazen pot

De moderne vrouwencirkel

Vrouwencirkels kunnen verschillende invullingen hebben. Je hebt vrouwencirkels die zich richten op heling, op support, spiritualiteit en/of het ondernemen van actie en manifestatie. Vaak is er ruimte voor rituelen, meditatie en samen delen en verbinden met anderen vrouwen.

Voor veel vrouwen is het een belangrijk moment voor rust, om écht contact te maken met sisters en te focussen op fysiek, mentaal en emotioneel welzijn. Een belangrijk moment voor jezelf, om even los te komen van dagelijkse beslommeringen, werk, gezin en alle verantwoordelijkheden waar je als moderne vrouw mee te maken hebt.

De vrouwencirkel, een eeuwenoud ritueel

Terwijl vrouwelijke energie  steeds meer ruimte begint terug te nemen op onze aarde – divine feminine rising –  zie je meer en meer sisterhoods ontstaan; vrouwencirkels en andere spirituele samenkomsten voor en door vrouwen. Het lijkt een nieuw fenomeen, maar dat is het verre van. Onze voorouderlijke moeders, grootmoeders en zussen hebben al duizenden jaren lang deelgenomen aan deze heilige bijeenkomsten.

Onze vrouwelijke voorouders kwamen samen tijdens de menstruatie en/of Volle of Nieuwe Maan. Om samen te delen, helen en verbinden. Dit gebeurde over de hele wereld, in verschillende religies, volken en culturen. Wij, de vrouwen van nu, worden weer wakker, en beginnen het ritueel te herontdekken. Maar deze ceremonies zijn al duizenden jaren oud.

WhatsApp Image 2022-01-31 at 18.50_edited.jpg

“A circle of women may be the most powerful force known to humanity. If you have one,
embrace it. If you need one, seek it. If you find one, for the love of all that is good and holy, dive in. Hold on. Love it up. Get naked. Let them see you. Let them hold you. Let your reluctant tears fall. Let yourself rise fierce and love gentle. You will be changed. The very fabric of your being will be altered.”

– Jeanette LeBlanc

bottom of page