top of page

Vaak leg ik de lat voor mezelf weer een stukje hoger ...Mag je geen fouten maken, kan het altijd beter, doe je niet genoeg ‘je best’? Dan is zelfcompassie juist wat je nodig hebt.


Ik vraag mezelf steeds vaker af;

🌿 Hoe mild ben ik voor mezelf als je fouten maakt?

🌿 Hoe zacht ben ik in je oordeel als ik een slechte dag hebt, de dingen niet lopen zoals ik dat wilt, of als ik niet voldoet aan je eigen eisen?


Ik kom steeds vaker in aanraking met compassie. Vooral conpassie voor iemand anders. Je veroordeelt de ander niet als het een fout maakt, zwaktes heeft of tegenslag ondervindt, maar is begripvol, liefdevol en zacht. Hoe zou het zijn om mijzelf ook zo te benaderen? en hoe word ik zachter voor mezelf?


😎 Innerlijke criticus 🤓

Het bewust worden van je innerlijke criticus is het begin. Schrijf op wat deze zoal tegen je zegt. Wat zijn de belangrijkste thema’s? Als je dat weet, kun je besluiten dat stemmetje in je hoofd minder macht te geven.


💚 Voel en accepteer 💚

Keer terug naar je anker, de adem. Adem op een moeilijk moment diep in en uit en voel wat je voelt, precies zoals het is, zonder de pijn te negeren of te overdrijven. Open je hart voor wat je voelt, zonder verzet, met kalmte, liefde en helderheid. Accepteer dit moment volledig zoals het is.


📖 Schrijf 📖

Schrijf aan het eind van de dag op wat je vandaag lastig vond en wat je kunt doen om jezelf hierbij te helpen, het eenvoudiger en liefdevoller te maken voor jezelf.


Maak het bespreekbaar met je liefdevolle omgeving en je zult zien dat je niet alleen bent #tribe #community #support

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page